×
×

Què és la Cançó d’Autor? Què és la Cançó de Protesta?

Què és la Cançó d’Autor? Què és la Cançó de Protesta?

Escritor: 
Año publicación: 
Relacionado con: 

• Unitat didàctica i actuació per a escoles i instituts.

•Què és la cançó d’autor? Què és la cançó de protesta? és una unitat didàctica per a explicar als joves i als més menuts el gènere musical de la cançó d’autor, així com també el subgènere de la cançó de protesta. Amb introduccions teòriques senzilles i presentacions entenedores, fem un repàs de les diverses etapes històriques del gènere amb un viatge a través de les cançons, oferint una actuació amb les composicions més representatives de la cançó d’autor i de protesta internacional. Des dels cantautors llatinoamericans fins a la cançó d’autor mediterrània, arribant als Països Catalans amb la Nova Cançó i desembarcant a l’escena de cantautors i cantautores actuals.

Indice: 

Durada: 50 minuts

Format: concert

Músics: Víctor Nin (guitarra acústica + veu), Rai Iniesta (percussió) i Cesk Freixas (guitarra clàssica + veu)

Cançons: Like a rolling stone (Bob Dylan), Ojalá (Silvio Rodríguez), Ma liberté (George Moustaki), Al vent (Raimon), L’estaca (Lluís Llach), Què volen aquesta gent? (Maria del Mar Bonet), La samarreta (Ovidi Montllor), Pol petit (N’gai N’gai) i La petita rambla del Poble Sec (Cesk Freixas)

Adaptacions: les cançons escrites en anglès, castellà i francès les hem traduït i adaptat a la llengua catalana

¡Cantad alto! Oiréis que oyen otros oídos. ¡Mirad alto! Veréis que miran otros ojos. ¡Latid alto! Sabréis que palpita otra sangre. No es más hondo el poeta en su oscuro subsuelo encerrado. Su canto asciende a más profundo cuando, abierto en el aire, ya es de todos los hombres.» (Rafael Alberti)